Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Volledige schade vergoeden bij pinpasfraude

Volledige schade vergoeden bij pinpasfraude

Rabobank heeft een hoogbejaarde vrouw onterecht slechts een deel van de schade vergoed als gevolg van pinpasfraude', zo meldt de NOS. Het Klachteninstituut Financiele Dienstverlening Kifid heeft dat vandaag bepaald. Banken moeten in het vervolg toeschietelijker zijn in het vergoeden van schade bij pinpasfraude aan mensen met een beperking, aldus het klachteninstituut.

De Rabobank moet de volledige schade van bijna 6.000 euro aan haar vergoeden. Alleen het eigen risico van 150 euro komt voor rekening van de vrouw. Zij weigerde het aanbod van de Rabobank om slechts 1.000 euro te vergoeden. Volgens het Kifid moeten banken in de toekomst kritischer naar dit soort gevallen kijken, en sneller overgaan tot het vergoeden van de volledige schade aan klanten met fysieke of andere beperkingen.

De vrouw nam geld op bij een pinautomaat in een winkel. De pincode werd waarschijnlijk afgekeken, de pas gestolen, waarna er geld mee werd opgenomen. Volgens de Rabobank was er sprake van 'grove nalatigheid' omdat de vrouw haar pincode heeft laten afkijken. Het Kifid meent dat de hoogbejaarde vrouw dit moeilijk had kunnen voorkomen, omdat er sprake was van 'geraffineerde criminaliteit'. De vrouw liep met een rollator, waardoor goed afschermen van de pincode voor haar erg lastig was.

Per 1 januari vorig jaar gelden voor alle banken dezelfde regels voor betalen, internetbankieren en mobiel bankieren. Als er geld van de rekening wordt afgeschreven zonder toestemming van de klant, dan moet de bank dat volgens de wet vergoeden. De bank kan dit weigeren door zich te beroepen op 'grove nalatigheid van de klant'. Sowieso geldt er een eigen risico van maximaal 150 euro.

Een woordvoerder van de Rabobank kan nog geen commentaar geven op de zaak.

Meer informatie op: nos.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Open Venster Beerta
Rianne Schaper Fotografie Scheemda
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp