Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Vos: 'ZZP'er moet vak kunnen volgen op opleiding'

Wat Mei Li Vos betreft moet het voor ZZP'ers mogelijk worden om zich aan te melden voor vakken en modules op onderwijsinstelling. Dit liet het PvdA-kamerlid weten aan NU.nl.

Op dit moment is het vrijwel in alle gevallen noodzakelijk om je in te schrijven voor een hele opleiding op het ROC, hogeschool of universiteit. Vos wil dat barrieres worden weggehaald voor zelfstandigen, zodat zij hun kennis kunnen bijhouden. 'Van loodgieter tot consultant. Wetenschappers stellen dat ze zich moeten blijven scholen anders raken ze achter', aldus Vos.

In het verleden waren er speciale fondsen en subsidies voor ZZP'ers om hen te laten scholen. Deze bleken echter niet succesvol. Volgens Vos was dit te wijten aan het gebrek aan kennis bij de zelfstandigen over het bestaan van deze fondsen. Vos gelooft dat vakken volgen op opleidingen, in combinatie met fiscale aftrekbaarheid, beter kans op slagen heeft. Aanstaande dinsdag zal ze het plan presenteren aan minister Henk Kamp van Economische Zaken tijdens het debat voor de begroting voor 2014.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Rianne Schaper Fotografie Scheemda
Kamperman Grondwerk Zuidbroek
Café De Jacht Oostwold
De Steakerij Bellingwolde
RaNed Westerlee
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp