Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

Vraag in buitenland betaalde btw tijdig terug

Vraag in buitenland betaalde btw tijdig terug

Wilt u de btw niet kwijtraken van goederen of diensten die u vorig jaar in het buitenland heeft gekocht? Denk er dan aan deze tijdig terug te vragen bij de Belastingdienst. Dat kan nog tot 1 oktober van dit jaar.

Als u vorig jaar als ondernemer ergens in de EU goederen en diensten heeft gekocht, kunt u de btw terugvragen. Hiervoor gelden andere regels en termijnen dan voor in Nederland betaalde btw.

BTW
U kunt hierbij denken aan de btw op getankte brandstof, een reparatie aan uw zakenauto of een taxirit of een hotelovernachting tijdens een zakenreis. Let op: het gaat niet om ingevoerde producten, want die worden tegen het nultarief geleverd. Verder gaat het om alle btw op zakelijk aangeschafte goederen en diensten, door u of een van uw werknemers.

Digitaal
De btw is digitaal terug te vragen via de website van de Belastingdienst. Dit kunnen wij bij Johan Kroon Administratie gemakkelijk voor u doen. U dient ons hiervoor de inloggegevens te verschaffen.

Minimum
Houd u er rekening mee dat uw verzoek om teruggave per land minstens 50 euro aan btw moet betreffen. Onder deze drempel beslist het betreffende land zelf of ze uw btw terugbetaalt. Zitten uw werknemers veel in het buitenland en wilt u grotere bedragen terugvragen, dan kan dit ook al in de loop van het kalenderjaar als het bedrag minstens 400 euro per drie maanden is.

Vertalen
U mag voor bijna ieder land de Engelse taal gebruiken, alleen niet voor Tsjechië, Slowakije en Roemenië; zij hanteren alleen hun eigen taal. U moet uw verzoek dan (laten) vertalen.

Terugvragen van in 2016 in een ander EU-land betaalde btw, kan tot 1 oktober 2017. Dit vereist inloggegevens en de nodige administratieve handelingen. Wacht dus niet tot het laatste moment, met het risico om uw aftrek mis te lopen. Johan Kroon Administratie kan u hierbij helpen.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Hotel-Restaurant Victoria Winschoten
Zeilmakerij Blauwe Stad Scheemda
Hoogma Webdesign Beerta
SolutionOnline Winschoten
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
Oostgrunn.nl Beerta


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert