Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

VVD en D66 werpen zich op voor ZZP'ers

De Tweede Kamerleden van VVD en D66 hebben een motie ingediend in de Tweede kamer tegen de inmenging van vakbonden om ZZP'ers uit te sluiten via een CAO-bepaling. Beide partijen werpen zich zodoende op voor de ZZP'ers.

Kamerleden Van Weyenberg van D66 en Van Nieuwenhuizen-Wijbenga van de VVD hebben op 12 december een motie ingediend waarin ze constateren dat sommige CAO's bedrijven in een bepaalde sector generiek verbieden om met ZZP'ers te werken. Daarnaast worden ZZP'ers niet betrokken bij de onderhandelingen over een nieuwe CAO. Beide Kamerleden constateren ook dat veruit de meeste ZZP'ers op een rechtmatige manier hun boterham verdienen, maar dat schijnzelfstandigheid bestreden moet worden. Desondanks menen zij dat CAO's oneerlijke concurrentie moeten tegengaan, maar geen groepen bij voorbaat zouden moet uitsluiten op basis van arbeidsrelatie.

Het komt het steeds vaker voor dat vakbonden in CAO's willen bepalen dat ZZP'ers moeten worden uitgesloten door oneigenlijke bepalingen. In enkele CAO's is zelfs verboden om met zelfstandigen te werken. In bijvoorbeeld het besloten busvervoer is het voor werkgevers verboden om zelfstandigen in te huren.

Bron: Stichting ZZP Nederland

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Havenbeheer Oldambt Winschoten
Open Venster Beerta
Hotel-Restaurant Victoria Winschoten
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Hoogma Webdesign Beerta
Zeilmakerij Blauwe Stad Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur