Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

VVD en D66 werpen zich op voor ZZP'ers

De Tweede Kamerleden van VVD en D66 hebben een motie ingediend in de Tweede kamer tegen de inmenging van vakbonden om ZZP'ers uit te sluiten via een CAO-bepaling. Beide partijen werpen zich zodoende op voor de ZZP'ers.

Kamerleden Van Weyenberg van D66 en Van Nieuwenhuizen-Wijbenga van de VVD hebben op 12 december een motie ingediend waarin ze constateren dat sommige CAO's bedrijven in een bepaalde sector generiek verbieden om met ZZP'ers te werken. Daarnaast worden ZZP'ers niet betrokken bij de onderhandelingen over een nieuwe CAO. Beide Kamerleden constateren ook dat veruit de meeste ZZP'ers op een rechtmatige manier hun boterham verdienen, maar dat schijnzelfstandigheid bestreden moet worden. Desondanks menen zij dat CAO's oneerlijke concurrentie moeten tegengaan, maar geen groepen bij voorbaat zouden moet uitsluiten op basis van arbeidsrelatie.

Het komt het steeds vaker voor dat vakbonden in CAO's willen bepalen dat ZZP'ers moeten worden uitgesloten door oneigenlijke bepalingen. In enkele CAO's is zelfs verboden om met zelfstandigen te werken. In bijvoorbeeld het besloten busvervoer is het voor werkgevers verboden om zelfstandigen in te huren.

Bron: Stichting ZZP Nederland

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Hoogma Webdesign Beerta
RaNed Westerlee
De Leo Media Beerta
Patty’s Fashion & Shoes Sappemeer
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
Master Bekleding Zuidbroek


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp