Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

VVD tegen hogere lasten leaserijder

De VVD-fractie in de Tweede Kamer wil af van een lastenverzwaring voor leaserijders. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën wil dat leaserijders vanaf 2016 onder het hoogste bijtellingstarief van 25 procent gaan vallen. De meeste leaserijders moeten nu nog 14 procent bijtellen.

Deze "enorme belastingverhoging" moet van tafel, zei Helma Neppérus (VVD) in het NOS Radio 1 Journaal. Volgens het liberale Kamerlid is de maatregel bedoeld om de lasten voor elektrische auto's laag te houden. De bestuurders van die auto's "worden nu al in de watten gelegd", aldus Neppérus, terwijl de rijders van gewone auto's extra gedupeerd worden. Eerder keerde de autobranche zich al tegen de belastingverhoging voor leaserijders.

Neppérus verwacht "enkele dagen tot weken" nodig te hebben om coalitiegenoot PvdA op andere gedachten te brengen, "want de standpunten liggen best een eind uit elkaar".

De PvdA is voorstander van de milieumaatregelen zoals die ook in het Energieakkoord zijn vastgelegd. Daarbij horen ook stappen om het gebruik van schone auto's te stimuleren.

Meer informatie op: nos.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
XLXDesignz Winschoten
Marketingbureau Bakker Beerta
Open Venster Beerta
Kamperman Grondwerk Scheemda
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert