Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

VVD ziet niets in verplichte verzekering ZZP'ers

De VVD ziet niets in een verplichte verzekering tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid voor zelfstandigen, zo zei Anoushka Schut-Welkzijn in FD.

'Een ZZP'er is een ondernemer en ondernemers moeten gewoon zelf de afweging maken of ze zich al dan niet verzekeren', zo zei Schut-Welkzijn in de krant. Op dit moment doet de Sociaal-Economische Raad (SER) onderzoek naar het in december gelanceerde CDA-plan om alle werknemers, inclusief zzp'ers en freelancers, te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Daarbij moet de periode dat werkgevers het loon van zieke werknemers doorbetalen worden verkort van twee jaar naar acht weken.

Schut-Welkzijn noemde het plan eerder al "sympathiek", maar vreest dat deze verplichte verzekering "ontzettend kostbaar" is en dat veel ZZP'ers die financiële lasten niet kunnen dragen. Daarbij vindt de VVD-politica dat de sociale partners eerst werk moeten maken van het twee jaar doorbetalen van zieke werknemers. Dat is in haar ogen "hoe dan ook te lang" en bovendien een taak voor het kabinet en niet voor de SER.

Meer informatie op: www.nu.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Zwaarden.com Sellingen
Rijschool Carl Scheemda
Havenbeheer Oldambt Winschoten
RaNed Westerlee
Master Bekleding Zuidbroek
Altijddebestewijn.nl Beerta


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp