Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Wachtwoord wijzigen!

Op donderdag 24 november is het de zogenaamde Nationale Verander Je Wachtwoorden-Dag. Dit vanwege de slechte wachtwoord die gebruikt worden en de beveiligingsrisico's die ondernemers, en ook gewone particulieren, hiermee lopen. Deze dag werd uitroepen door de website Tweakers. Wellicht een mooi moment om uw wachtwoord eens te wijzigen?

Belangrijk
Voor ondernemers is het uiterst belangrijk om wachtwoorden zo nu en dan te wijzigen om zodoende garant te staan voor de veiligheid van de persoonsgegevens van uw klanten alsmede uw eigen vertrouwelijke informatie als bijvoorbeeld offertes en facturen. Een sterk wachtwoord bestaat uit een lange reeks van hoofd- en kleine letters, cijfers en speciale tekens. U kunt zelf een willekeurige reeks bedenken, maar u kunt ook een wachtwoordgenerator gebruikers zoals die van Norton (https://identitysafe.norton.com/nl/password-generator). Uw zelf verzonnen wachtwoord checken kunt u doen op de website van Digisafe (https://www.digisafe.info/sterkte-en-veiligheid-wachtwoord-testen).

Maar hoe onthoudt u ze?
U kunt een wachtwoordenkluis gebruiken. Ook ik gebruik deze. Dit is een programma waar al uw wachtwoorden inzitten. U hoeft dan dus alleen het wachtwoord van dit programma te onthouden, terwijl u de andere wachtwoorden überhaupt helemaal niet uit uw hoofd weet. Zelf gebruik ik al enkele jaren het programma Roboform (www.roboform.com), maar er zijn natuurlijk genoeg andere opties zoals bijvoorbeeld Keepass, Lastpass en 1Password.

Zie ook de voorgaande Tips & Trucs.

Deze bedrijven gingen u voor

Alrawi Rijschool Heiligerlee
Patty’s Fashion & Shoes Sappemeer
Rijschool Carl Scheemda
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
Vikingreizen Bad Nieuweschans
Café De Jacht Oostwold


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp