Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Wat is EIA en hoe werkt het?

U heeft er vast wel eens van gehoord; de energie-investeringsaftrek (EIA). Een investeringsaftrek die wellicht ook voor u van toepassing kan zijn. Wat is het precies en hoe werkt het?

De EIA geldt voor ondernemers die investeren in bedrijfsmiddelen die zijn aangewezen op de Energielijst. De Energielijst bevat mogelijke investeringen die in het belang zijn van een doelmatig gebruik van energie.
Om ondernemers te stimuleren om energiezuinige producten te kopen is deze vorm van investeringsaftrek in het leven geroep. Zaken als energiebesparende maatregelen in gebouwen of bij processen en energiezuinige auto's vallen hieronder.

In 2013 is het tarief voor de EIA 41,5%. De EIA is van toepassing bij een bedrag aan energie-investeringen in een kalenderjaar van meer dan € 2.300 en heeft een maximum van € 118 mln. De investeringen die in aanmerking komen voor de EIA worden na berekening aftrekbaar van de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

Hoe vraag ik de EIA aan?
De EIA moet worden aangemeld bij het AgentschapNL. Dit orgaan van de Belastingdienst moet veel informatie hebben over uw investering en zal na goedkeuring daarvan een document uitreiken welke uw boekhouder kan gebruiken bij het opmaken van de berekening van de aftrek en het toepassen bij de inkomstenbelasting.

Mocht u hulp nodig hebben dan help ik u graag hiermee. Neem gerust contact op met ons kantoor.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Hoogma Webdesign Beerta
Havenbeheer Oldambt Winschoten
Husse Groningen Noordbroek
Kamperman Grondwerk Zuidbroek
MK Developers Scheemda
Café De Jacht Oostwold


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp