Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Werkgever zal niet dubbel betalen bij ontslag

Werkgevers die na 1 juli van dit jaar iemand de laan uitsturen, moeten de ontslagen werknemer een 'transitievergoeding' meegeven. Maar als ze op dat moment ook nog gebonden zijn aan een sociaal plan of CAO-afspraken over ontslagvergoeding hoeven ze niet twee keer te betalen.

Op initiatief van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) komt er een overgangsregeling. De overgangsregeling loopt tot 1 juli 2016. In deze periode gaan afspraken die in een sociaal plan of CAO zijn gemaakt voor op de transitievergoeding.

Op 1 juli gaat een nieuwe regeling voor ontslagrecht in. De procedure om iemand te ontslaan wordt dan eenvoudiger en daardoor sneller. Bedrijven worden wel verplicht de ontslagen medewerker een transitievergoeding van maximaal 75.000 euro uit te keren. Die moet dat geld gebruiken om zo snel mogelijk weer aan de slag te komen. De transitievergoeding komt in de plaats van de ontslagvergoeding die ontslagen werknemers nu vaak ontvangen. Die kan - afhankelijk van salaris en dienstverband - veel hoger uitvallen.

Bron: De Telegraaf

Meer informatie op: www.telegraaf.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Rianne Schaper Fotografie Scheemda
Hoogma Webdesign Beerta
De Leo Media Beerta
Husse Groningen Noordbroek
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
Café De Jacht Oostwold


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp