Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Werkgevers willen af van huidige CAO

In steeds meer sectoren twijfelen werkgevers erover of ze nog wel door willen gaan met de huidige CAO. Hierdoor dreigen werknemers vogelvrij te worden. Dit blijkt uit een onderzoek van De Financiële Telegraaf bij brancheorganisaties in onder meer de horeca, detailhandel, bouw en metaal.

Veel ondernemers zijn de starre CAO's zo zat dat ze serieus overwegen de samenwerking met de vakbonden te beëindigen. De horecawerkgevers zijn hierin al het verst. Daar is sinds vorig jaar geen CAO meer. Koninklijke Horeca Nederland heeft eenzijdig bepaald hoe de arbeidsvoorwaarden van het horecapersoneel eruitzien. 'We zijn op een nette manier tot de conclusie gekomen dat er voor ons niks meer te halen viel', aldus Lodewijk van der Grinten van de horecawerkgevers volgende De Telegraaf.

Dat betekent dat de ondernemers zelf, zonder tussenkomst van vakbonden, bepalen hoeveel salaris de obers, koks en ander horecapersoneel erbij krijgen. In de supermarktsector gebeurt iets vergelijkbaars. Daar bestaat de CAO formeel nog wel, maar is die al twee jaar verlopen. De werkgevers bepalen hoelang ze die oude afspraken nog blijven uitvoeren. Ook daar is van werkgeverskant eenzijdig besloten met hoeveel procent de lonen omhoog gaan.

De werkgevers vinden de huidige CAO's te dik, te duur en te inflexibel. Hun inzet is dat dat nu móét veranderen.

Meer informatie op: www.telegraaf.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Havenbeheer Oldambt Winschoten
TTAB Winschoten
Altijddebestewijn.nl Beerta
De Leo Media Beerta
Master Bekleding Zuidbroek
AnyTyme De Pleiaden Hoogezand


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp