Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Werkkleding in 2015; hoe zit dat?

In veel branches is werkkleding een must en vaak het visitekaartje van een bedrijf. Maar hoe zit het met de vergoeding of de verstrekking ervan? Kan dat belastingvrij en zo ja, onder welke voorwaarden? En hoe zit dat vanaf 2015?

Strak in het pak. Uw receptionistes en secretaresses dienen onberispelijk gekleed te zijn, terwijl koeriers hun eigen kleding niet willen besmeuren. Als goed werkgever wilt u uw personeel best van de juiste werkkleding voorzien, maar het liefst zonder dat u ruzie krijgt met de fiscus. Wat zijn dingen waarop u moet letten en hoe zit dat vanaf volgend jaar onder de werkkostenregeling?

Vergoeden, verstrekken, ter beschikking stellen? Als werkgever kunt u werkkleding ‘belastingvrij ter beschikking stellen’. Dat wil zeggen dat de werkkleding uw eigendom blijft en dat die bijvoorbeeld na ontslag weer moet worden ingeleverd.

Nú wel nog! Alleen nog in 2014 mag u werkkleding ook onbelast vergoeden of verstrekken als u de werkkostenregeling nog niet ingevoerd heeft. Dat wil dus zeggen dat de werkkleding eigendom wordt van de werknemer. Let op! Onder de werkkostenregeling mag dat niet meer, dus kunt u vanaf 2015 werkkleding alleen nog maar belastingvrij ter beschikking stellen. Vergoedt of verstrekt u vanaf 2015 werkkleding, dan valt dit onder het loon en kunt u het naar keuze in de vrije ruimte (volgend jaar 1,2%) onderbrengen.

Met dank aan: Indicator

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

De Leo Media Beerta
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand
De Steakerij Bellingwolde
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Husse Groningen Noordbroek
RaNed Westerlee


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp