Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

Werkloosheid licht gedaald

De werkloosheid in Nederland is in de maand maart licht gedaald met 7000 tot 684.000 personen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De daling is niet in gang gezet doorgaat meer mensen betaald werk kregen, maar werd hoofdzakelijk veroorzaakt doordat mensen zich terugtrokken van de arbeidsmarkt. Het aantal mensen met betaald werk nam in de maand maart opnieuw af. Volgens de nieuwe cijfers kwam de werkloosheid in Nederland in maart uit op 8,7 procent van de beroepsbevolking. Over de langere termijn bekeken is er echter nog steeds sprake van een stijgende trend van werkloosheid.

Gemiddeld kwamen er in het eerste kwartaal van dit jaar 5.000 werklozen per maand bij. Tegelijkertijd nam de omvang van de werkzame beroepsbevolking af met 18.000 per maand. In het eerste kwartaal krom de totale beroepsbevolking maandelijks met gemiddeld 13.000. De stijging van de werkloosheid in het eerste kwartaal kwam vrijwel volledig voor rekening van vrouwen van 25 jaar en ouder. Gemiddeld kwamen er maandelijks 6.000 werkloze vrouwen van deze leeftijd bij. Dit hangt samen met het relatief grote banenverlies in de zorg en de handel eind vorig jaar. In deze sectoren zijn veel vrouwen werkzaam.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Hoogma Webdesign Beerta
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
Lekker Thais Assen
Marketingbureau Bakker Beerta
Zeilmakerij Blauwe Stad Scheemda
XLXDesignz Winschoten


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert