Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Werkloosheid voor eerst flink gedaald

De werkloosheid in Nederland is in de maand mei flink gedaald. Voor het eerst dit jaar daalde de werkloosheid, met 14 duizend euro, en kwam uit op 8,6 procent van de beroepsbevolking, zo wist het CBS te melden.

In de maand maart daalde het aantal werklozen in Nederland ook al. De oorzaak van die daling lag echter meer aan het feit dat veel mensen zich terugtrokken op de arbeidsmarkt en was niet te wijten aan het feit dat er minder werklozen waren in Nederland.

Uit cijfers van het UWV is gebleken dat het aantal mensen met een WW-uitkering voor de vierde maand op rij is afgenomen. In mei van dit jaar kwam het aantal WW-uitkeringen nog uit op 436 duizend. In april was dit al veel minder: 428 duizend.

In de afgelopen drie maanden is de werkloosheid met gemiddeld 6 duizend personen per maand gekrompen. De werkzame beroepsbevolking was even groot als drie maanden geleden. De totale bevolking van 15 tot 65 jaar kromp echter in gelijke mate als de beroepsbevolking. In het eerste kwartaal van dit jaar was de afname van de beroepsbevolking nog ruim twee keer zo groot als de afname van de bevolking doordat mensen zich terugtrokken van de arbeidsmarkt.

Bron: De Telegraaf

Meer informatie op: www.telegraaf.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Rijschool Carl Scheemda
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
De Steakerij Bellingwolde
De Leo Media Beerta
Café De Jacht Oostwold
Zwaarden.com Sellingen


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp