Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Werkloosheid weer flink gedaald

De werkloosheid in ons land is in de maand juli voor de derde maand op rij teruggevallen. Dit wist het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) te melden.

Volgens het CBS zakte de werkloosheid met 12.000 personen en kwam uit op 8,2% van de beroepsbevolking. Een groot deel is te wijten aan het feit dat mensen meer aan het werk zijn gegaan. In dezelfde periode is de werkzame beroepsbevolking met gemiddeld 12. 000 personen per maand gegroeid.
Het aantal werkenden neemt sinds het tweede kwartaal maandelijks toe. De werkzame beroepsbevolking kromp in het eerste kwartaal nog sterk met gemiddeld 18 duizend personen per maand.

Het aantal WW‐uitkeringen is in juli met 6 duizend gestegen naar 437 duizend. Het aantal WW‐uitkeringen groeide naar verhouding het hardst vanuit het onderwijs. In de horeca en de handel daalde het aantal uitkeringen. Regionaal gezien was de toename het grootst in de provincies Drenthe en Friesland. Ten opzichte van juli 2013 nam het aantal lopende WW‐uitkeringen met 42 duizend toe, een stijging van 11 procent. Met name vanuit de sectoren zorg & welzijn , transport & opslag en het openbaar bestuur liep het aantal WW‐uitkeringen het afgelopen jaar sterk op.

De werkloosheid in Nederland volgens de definitie van de International Labour Organisation (ILO) kwam in juli uit op 6,7 procent van de beroepsbevolking. In juni was dat nog 6,8 procent. Daarmee is de werkloosheid in Nederland internationaal gezien relatief laag. De werkloosheid in de Eurozone bedroeg in juni namelijk 11,5 procent en in de Europese Unie als geheel 10,2 procent. Met circa 5 procent was de werkloosheid het laagst in Oostenrijk, Duitsland en Malta.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek

Meer informatie op: www.cbs.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
Vikingreizen Bad Nieuweschans
MK Developers Scheemda
SolutionOnline Scheemda


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp