Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Werknemers AkzoNobel in staking

Werknemers van de chloorfabriek van AkzoNobel in het Botlekgebied hebben besloten vandaag te gaan staken. Om veiligheidsredenen kunnen zij het werk niet volledig neerleggen, maar schroeven zij de productie wel terug met zo'n 60 procent.

'Het is een merkwaardige manier van staken omdat het proces gewoon doorloopt,' zegt CNV bestuurder Jelle Loosman aan de NOS. 'De medewerkers zitten gewoon in de controlekamer. Dat heeft te maken met veiligheid en milieu. Alleen wordt de productie met 60 procent verminderd.'
Vorige week vrijdag oordeelde de rechtbank in Rotterdam dat de productie niet mag dalen tot onder de 40 procent van de totale capaciteit in verband met veiligheid en milieurisico's.

Er doen 45 medewerkers mee aan de staking. De werknemers eisen een loonsverhoging van in ieder geval 10 procent. AkzoNobel noemt de looneis onverantwoordelijk. AkzoNobel vindt het een gevaarlijke eis voor de klanten en de fabriek. 'Vooral gezien de moeizame situatie in de gehele chemiesector in Europa, Die staat al onder hoge druk door de hoge energieprijzen in Europa. Als we niet kunnen rekenen op de redelijkheid van onze medewerkers maken we de toekomst van deze locatie onzeker,' zo zei een woordvoerder van AkzoNobel vandaag.

Meer informatie op: nos.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
Café De Jacht Oostwold
De Leo Media Beerta
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
Open Venster Beerta


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp