Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Scheemda
TelefoonTel. 0597-792002

Wij wensen u

een prettige zomervakantie!

navigatie

Menu

Werknemers AkzoNobel in staking

Werknemers van de chloorfabriek van AkzoNobel in het Botlekgebied hebben besloten vandaag te gaan staken. Om veiligheidsredenen kunnen zij het werk niet volledig neerleggen, maar schroeven zij de productie wel terug met zo'n 60 procent.

'Het is een merkwaardige manier van staken omdat het proces gewoon doorloopt,' zegt CNV bestuurder Jelle Loosman aan de NOS. 'De medewerkers zitten gewoon in de controlekamer. Dat heeft te maken met veiligheid en milieu. Alleen wordt de productie met 60 procent verminderd.'
Vorige week vrijdag oordeelde de rechtbank in Rotterdam dat de productie niet mag dalen tot onder de 40 procent van de totale capaciteit in verband met veiligheid en milieurisico's.

Er doen 45 medewerkers mee aan de staking. De werknemers eisen een loonsverhoging van in ieder geval 10 procent. AkzoNobel noemt de looneis onverantwoordelijk. AkzoNobel vindt het een gevaarlijke eis voor de klanten en de fabriek. 'Vooral gezien de moeizame situatie in de gehele chemiesector in Europa, Die staat al onder hoge druk door de hoge energieprijzen in Europa. Als we niet kunnen rekenen op de redelijkheid van onze medewerkers maken we de toekomst van deze locatie onzeker,' zo zei een woordvoerder van AkzoNobel vandaag.

Meer informatie op: nos.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Schoonheidsstudio Shine Scheemda
SolutionOnline Winschoten
Oostgrunn.nl Beerta
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
XLXDesignz Winschoten
Rijschool Carl Scheemda


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Bart Frans (Transparant Accountancy) Accountant