Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Wiebes beantwoordt Kamervragen over werkdruk Belastingdienst

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën heeft vragen van SP-lid Arnold Merkies over de werkdruk bij de Belastingdienst beantwoord. Merkies wilde ten eerste weten wat de reactie van de staatssecretaris is op de bewering van Abvakabo FNV dat de werkdruk bij de Belastingdienst nog altijd te hoog is.

De staatssecretaris erkent dat een reorganisatie die op dit moment gaande is 'een bepaalde onzekerheid en werkdruk met zich meebrengen'. Als gevolg van deze reorganisatie worden werkzaamheden geconcentreerd en kantoren gesloten.

Zo worden alle incassowerkzaamheden op twee plaatsen in het land geconcentreerd en sluiten dit voorjaar de belastingkantoren van Nijmegen, Dordrecht, Gorinchem en Terneuzen. Ook was de werkdruk bij de Belastingtelefoon de afgelopen maanden hoog. Wiebes wijst er wel op dat het onderzoek van Abvakabo FNV niet nieuw is, maar dateert uit 2013.

De personele capaciteit van de Belastingdienst bedroeg eind 2012 28.107 fulltimers en eind 2013 28.857 fulltimers.Volgens Wiebes klopt het niet dat de 1.100 plekken die vrijkomen vanwege de interne doorstroom naar de afdeling fraude niet worden opgevuld, zoals Abvakabo FNV beweert. Ten eerste bedraagt de interne doorstroom niet 1.100, maar ruim 600 medewerkers. Ten tweede betreft het niet de afdeling fraude, maar intensivering van toezicht en invordering waarvoor bij het regeerakkoord extra middelen ter beschikking zijn gesteld.

Niet alle vacatures die vrijkomen door de interne doorstroom zullen worden opgevuld, in verband met de taakstelling en de na te streven efficiencywinst, maar op dit moment is volgens Wiebes niet aan te geven hoeveel vacatures niet zullen worden opgevuld.

Bron: Elsevier

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Rianne Schaper Fotografie Scheemda
TTAB Winschoten
MK Developers Scheemda
Husse Groningen Noordbroek
De Leo Media Beerta
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp