Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Wiegel in de bres voor ondernemers

De protesten tegen het schrappen van een deel van de bezuinigingen op belastingvoordelen voor ondernemers begint steeds meer op te komen. VVD-prominent Hans Wiegel stelt in De Telegraaf dat de plannen compleet van tafel moeten om ondernemers niet in de bijstand te jagen.

'Mijn advies zou zijn om nu niet in slaap te vallen, want deze lastenverzwaring hakt er enorm in voor een grote groep mensen die ook nog niet eens zijn hand ophoudt bij de overheid. Dat halve miljard moet helemaal van tafel', aldus Wiegel. Volgens Wiegel is er nog tijd genoeg de maatregel compleet aan te passen. De overheid is van plan de lastenverzwaring voor ondernemers vanaf het jaar 2015 in te voeren.

Eerder brak er onder ondernemers, voornamelijk zelfstandigen zonder personeel (ZZP'ers), grote ophef uit over de aangekondigde bezuinigingen. Ook Wiegel springt in de bres voor de ondernemers. Volgens hem worden ZZP'ers 'de bijstand ingejaagd' wanneer deze maatregel zijn doorgang zal vinden. Wiegels partij de VVD werd geconfronteerd met aanhoudende kritiek uit de achterban over de voorgestelde bezuinigingen, die uiteindelijk een half miljard euro moeten gaan opbrengen. In die achterban zitten veel ondernemers.

Naar verluidt moest VVD-fractieleider Halbe Zijlstra met zijn vuist op tafel slaan om de maatregel te verzachten. Zijn PvdA-collega Diederik Samsom was niet makkelijk te overtuigen dat de bezuinigingen moeten worden verminderd.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Rianne Schaper Fotografie Scheemda
Open Venster Beerta
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Vikingreizen Bad Nieuweschans
SolutionOnline Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp