Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

WOZ-waarde te laag?

De gemeente uw WOZ-waarde herbeoordelen. Als de gemeente dit niet doet, heeft u een probleem. U kunt namelijk niet in beroep bij de rechter. U kunt door een beroepschrift namelijk nooit in een nadeliger positie terecht komen dan u bent. Dit is wettelijk bepaald. Een hogere WOZ-waarde leidt immers tot hogere belastingen.

Gelukkig zullen de meeste gemeentes op basis van alle kenmerken de waarde van uw pand opnieuw bepalen. Blijkt deze toch niet te laag te zijn, dan hoort u wat de reden daarvan is.

Concludeert de gemeente na herbeoordeling dat de waarde van uw pand inderdaad te laag is vastgesteld, dan hoort u dat ook, nadat geverifieerd is dat u zich realiseert dat dit hogere belastingen oplevert. In beide gevallen volgt een herzieningsbeschikking met de nieuwe waarde.

Weigert een gemeente een verzoek om herziening van de WOZ-waarde, dan kunt u dus niet naar de rechter. U kunt wel aan de bel trekken bij de Waarderingskamer, die de juiste uitvoering van de Wet Onroerend Zaak controleert. Of die de gemeente op de vingers tikt en of de gemeente ertoe beweegt alsnog aan uw verzoek tegemoet te komen, zult u moeten afwachten. (www.waarderingskamer.nl).

Vragen? Bel 0597-792 002 en maak een afspraak.

Zie ook de voorgaande Tips & Trucs.

Deze bedrijven gingen u voor

Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand
Zwaarden.com Sellingen
Altijddebestewijn.nl Beerta
Patty’s Fashion & Shoes Sappemeer
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
Alrawi Rijschool Heiligerlee


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp