Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Zeker 20 procent minder faillissementen dan in 2013

Het aantal faillissementen in Nederland komt dit jaar volgens het ING Economisch Bureau naar verwachting uit op 7.600. Dit zou een daling betekenen van 20 procent ten opzichte van 2013.

In 2015 zal de daling zich "bescheiden" voorzetten, zo verwacht ING, "aangezien de economie wel verbetert, maar het herstel matig blijft". De daling is het sterkst in de industrie en de bouw. Ook de situatie in de detailhandel verbetert, dankzij de aantrekkende consumentenbestedingen.

Niet in alle sectoren daalt het aantal faillissementen. Binnen de zakelijke dienstverlening zijn de verschillen groot. Zo is het aantal failliete ICT-bedrijven in die sector in de eerste drie kwartalen van dit jaar met 50 procent gedaald, terwijl het aantal faillissementen in de beveiliging en onder financiële tussenpersonen nog altijd stijgt.

Opvallend is volgens het bureau dat tot en met het derde kwartaal meer managementholdings en financiële holdings op de fles zijn gegaan. Dit kan deels verklaard worden doordat ondernemers door het zwakke economische klimaat zijn ontmoedigd en hun holdings mee ten onder laten gaan in het faillissement van de werkmaatschappij.

Meer informatie op: www.nu.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Altijddebestewijn.nl Beerta
Zwaarden.com Sellingen
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand
Rijschool Carl Scheemda
Master Bekleding Zuidbroek
SolutionOnline Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp