Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Zelfstandigenaftrek blijft bestaan; laag BTW-tarief blijft

De zelfstandigenaftrek blijft bestaan. Dat heeft het kabinet vrijdagavond wereldkundig gemaakt na het bereiken van het begrotingsakkoord. Dit is uiteraard goed nieuws voor zelfstandigen en is mede te danken aan de protestactie van verschillende ZZP-organisaties.

Bijna 66.000 handtekeningen leverde de protestactie van FNV Zelfstandigen, Zelfstandigen Bouw, PZO en ZZP Nederland op tegen het afschaffen van de zelfstandigenaftrek. Dit dreigde namelijk na diverse toezeggingen van het kabinet. Afgelopen vrijdag werd echter duidelijk dat de zelfstandigenaftrek definitief blijft bestaan. Het blijven bestaan van deze aftrekpost is gunstig voor ondernemers om zo het bedrijfsresultaat te drukken zodat er minder belasting betaald hoeft te worden.

Verbouw en renovatie blijft in laag BTW-tarief
Naast het behoud van de zelfstandigenaftrek is er nog meer goed nieuws; de verlaagde BTW voor onderhoud en renovatie voor woningen wordt met een jaar verlengd. Dit geeft ZZP'ers in de bouwsector de mogelijkheden om meer werk in de particuliere sector te verrichten. Ook dit dreigde eerder te worden geschrapt.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
TTAB Winschoten
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Husse Groningen Noordbroek
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp