Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Zelfstandigenregeling toegankelijker voor buitenlandse startups

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie gaat de zelfstandigenregeling per 1 januari 2016 aanpassen om potentieel succesvolle buitenlandse startups meer ruimte te geven om te groeien. Buitenlandse startende ondernemers die gebruik hebben gemaakt van de startupregeling kunnen als ze het startuptraject naar tevredenheid hebben afgelegd straks een verblijfsvergunning voor zelfstandigen krijgen.

Startups zijn startende ondernemers met een goed idee, veel potentie en mogelijkheden tot het creëren van banen. Dijkhoff wil met deze aanpassing “alle lichten op groen zetten voor ambitieuze, innovatieve ondernemers.”

Sinds 1 januari 2015 kunnen buitenlandse startups gebruik maken van de startupregeling waarmee ze één jaar de gelegenheid hebben van idee tot bedrijf te komen. Na dit jaar is het de bedoeling dat zij doorstromen naar de zelfstandigenregeling. Het duurt echter vaak langer voordat startende ondernemers aan de voorwaarden voor de zelfstandigenregeling voldoen, omdat zij vaak pas na twee jaar de groeifase bereiken. Om te voorkomen dat interessante startups waar in is geïnvesteerd alsnog moeten vertrekken wordt de regeling voor zelfstandigen aangepast.

Meer informatie op: www.zzp-nederland.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

TTAB Winschoten
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Open Venster Beerta
De Leo Media Beerta
Vikingreizen Bad Nieuweschans


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp