Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

Zelfstandigenregeling toegankelijker voor buitenlandse startups

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie gaat de zelfstandigenregeling per 1 januari 2016 aanpassen om potentieel succesvolle buitenlandse startups meer ruimte te geven om te groeien. Buitenlandse startende ondernemers die gebruik hebben gemaakt van de startupregeling kunnen als ze het startuptraject naar tevredenheid hebben afgelegd straks een verblijfsvergunning voor zelfstandigen krijgen.

Startups zijn startende ondernemers met een goed idee, veel potentie en mogelijkheden tot het creëren van banen. Dijkhoff wil met deze aanpassing “alle lichten op groen zetten voor ambitieuze, innovatieve ondernemers.”

Sinds 1 januari 2015 kunnen buitenlandse startups gebruik maken van de startupregeling waarmee ze één jaar de gelegenheid hebben van idee tot bedrijf te komen. Na dit jaar is het de bedoeling dat zij doorstromen naar de zelfstandigenregeling. Het duurt echter vaak langer voordat startende ondernemers aan de voorwaarden voor de zelfstandigenregeling voldoen, omdat zij vaak pas na twee jaar de groeifase bereiken. Om te voorkomen dat interessante startups waar in is geïnvesteerd alsnog moeten vertrekken wordt de regeling voor zelfstandigen aangepast.

Meer informatie op: www.zzp-nederland.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
Zeilmakerij Blauwe Stad Scheemda
Kamperman Grondwerk Scheemda
AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Lekker Thais Assen


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert