Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Zorgpremie mogelijk met tien euro per maand omhoog

Er is een grote kans dat met ingaande van het volgende kalenderjaar de premie voor de basisverzekering in de zorg met tien euro per maand omhoog gaat, zo meldt NU vandaag. De overheid wil hiermee werkgevers compenseren.

Werkgevers betaalden de afgelopen jaren te veel mee aan de zorgpremie. Wettelijk zou dit gecompenseerd moeten worden en daaruit voortvloeiende komt dit nieuwe voorstel. Wat ook een rol speelt bij de verhoging is het overhevelen van zorgtaken naar de gemeenten.

Buiten deze verhoging van de basisverzekering zou sowieso de hoogte van het eigen risico omhoog gaan. Met hoeveel dit zal gaan gebeuren is nog onduidelijk. Wettelijk is vastgelegd dat zorgverzekeraars een eigen vermogen van minimaal 11 procent moeten aanhouden. Wanneer een verzekeraar hier precies aan voldoet, is er sprake van een buffer van 100 procent. Over het algemeen wordt het als verstandig gezien om meer dan alleen de minimale buffereis aan te houden. Zorgverzekeraars zitten ruim boven de minimale eis.

Vanmiddag komen rond 14.00 uur eerst de financieel specialisten van de regeringspartijen VVD en PvdA en die van de bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP weer bij minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën om de onderhandelingen af te ronden. Naar alle waarschijnlijkheid zullen dan ook de fractievoorzitters en premier Mark Rutte aanwezig zijn om het akkoord definitief te bezegelen. De hoofdlijnen van de plannen zijn de afgelopen tijd al uitgelekt. Er komt in totaal een miljard euro beschikbaar om eerder geplande lastenverzwaringen voor burgers te verzachten. Dat leidt tot een gemiddelde koopkrachtstijging van 0,25 procent.

Meer informatie op: www.nuzakelijk.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Alrawi Rijschool Heiligerlee
Oostgrunn.nl Beerta
Rijschool Carl Scheemda
De Steakerij Bellingwolde
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
Café De Jacht Oostwold


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp