Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Provinciale pot asbestsubsidie moet leeg

Provinciale pot asbestsubsidie moet leeg

De provincie Groningen verlengt opnieuw de subsidieregeling 'Asbest van het dak, Zonnepanelen erop'. Voor boeren en eigenaren van (voormalige) agrarische bouwblokken met asbestdaken is nog 300.000 euro beschikbaar.

In 2013 stelden Rijk en provincies subsidie beschikbaar voor het vrijwillig vervangen van asbestdaken door daken met zonnepanelen. In Groningen ging 800.000 euro in de geldpot. En 'de pot moet leeg', zegt gedeputeerde Nienke Homan van GroenLinks. De regeling werd in 2014 al eens verlengd tot 1 september 2015. De regels werden ook al meerdere keren versoepeld. Na één jaar waren pas 27 aanvragen gehonoreerd. Het huidige college van Gedeputeerde Staten heeft nu besloten de regeling nog eens met een jaar te verlengen.

De subsidie geldt voor boeren die minimaal 250 vierkante meter asbestdak willen vervangen. Per vierkante meter is 4,50 euro subsidie beschikbaar. De maximale subsidie per aanvrager is 15.000 euro. Het Rijk wil met ingang van 1 januari 2024 een verbod op asbesthoudende daken.

Naast de subsidie is natuurlijk ook nog de regeling voor het terugvragen van BTW op de aanschaf en installatie van zonnepanelen van toepassing. Johan Kroon Administratie heeft al meer dan 400 particulieren en bedrijven geholpen met het terugvragen van de BTW. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie op: www.rtvnoord.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Trimsalon High Five Oude Pekela
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
De Leo Media Beerta
Rianne Schaper Fotografie Scheemda
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand
De Steakerij Bellingwolde


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp